Is er nog wel tijd voor verdieping en extra activiteiten en uitdagingen in het drukke gezinsleven?

In het gloednieuwe wijkje binnen de Vinex waar ik werk, wonen vooral tweeverdieners met jonge kinderen. Stel je voor: Met plezier richt je het net uit de grond gestampte huis in. En klussen en settelen kost tijd! Je kinderen hebben de prioriteit. Maar een leuke baan is ook belangrijk. Je werkt veel dagen en thuis draai je een tropen huishouden en knutsel je tijd tevoorschijn om je partner-relatie ook nog te onderhouden en in een verloren uurtje is het huis van jou alleen. En dat uurtje is onontbeerlijk.

Die schaarse dagen dat er in het weekend geen verjaardag is, waar kies je dan voor? Plof je weer lekker languit op de bank of ga je een uur mediteren of met je kind naar een creatieve zingevingsactiviteit? Er is zoveel te kiezen! Als het verlangen naar verdieping bestaat, zal dat vanzelf weer een weg naar buiten vinden. Voor mij als pionier een zoektocht naar de juiste trigger. Hopelijk heeft de kerst-theater-route deze wijk een hoopvolle gloed gegeven. Heb je in dit nieuwe jaar weer zin om alleen of met anderen nieuwe horizonten te ontdekken?

We zullen het zien. Met een workshopreeks rond samen opgroeien met je kind, krachtdagen rond overgangs-momenten in je leven, nieuwe zin!dagen, een doorlopende wekelijkse inloop en voor het najaar ideeën over een theatervoorstelling met buurtbewoners en scholieren, hebben we een mooi en uitdagend aanbod voor 2017.

En als je kiest voor de bank, ben je goed bezig! Ik ben zelf nét verhuisd en ik heb nog geen bank. Ik hunker naar een bank. Een bank nodigt uit tot niets doen en dat is soms hard nodig.