Al een hele tijd speel ik met gedachten over workshops ontwikkelen voor ouder en kind sámen. Dus niet alleen jij, de ouder, die met ander ouders praat en leert over opvoeden, of je kind, die in een workshop met andere kinderen over een thema leert of assertiviteit traint of gewoon lekker creatief bezig is, maar een workshop voor sámen. Waarin je elkaar een keer met nieuwe, hele andere ogen ziet. Op Keiland heb ik zo’n workshop gegeven en nu binnenkort bij de hoeftuin.

Hoe vaak ben je niet benieuwd hoe een kind zich in andere of nieuwe groepen gedraagt, hoe hij/zij op school is, wat hij/zij zegt en doet, als anderen naar hem/haar kijken. We zien onze kinderen vooral in gezinsverband, thuis. Wat zal hij/zij doen in een groep met andere kinderen en ouders, wat zal hij/zij laten zien en loslaten? En hoe is het voor jou? Wat komt er naar boven?

Gesprekjes met elkaar in huis, over het leven, over elkaar en over waar je in gelooft, moet je vaak creëren. De ene ouder doet dat vaak of bewust op bepaalde momenten. De ander minder vaak. Of ze komen vanzelf en spontaan zo nu en dan. Zelf ben ik aan het zoeken naar vaste momenten. Het zijn vaak zulke mooie gesprekjes! Wat ze allemaal wel niet vragen en zeggen en vinden! Wat kunnen ze ons verrassen en veel leren, ons de ogen openen, ons doen ademhalen. Onze kinderen.

Vandaar de workshop-serie Jij en je kind, wat een avontuur. Waar je door met elkaar te delen, gesprekjes met elkaar in een veilige en prettige struktuur en d.m.v. expressie (samen een toneelstukje spelen of samen schilderen) van elkaar kunt genieten, lol hebt en elkaar misschien wel op nieuwe manieren leert kennen. Waar de liefde voor elkaar en de wereld een vorm krijgt.

En de workshop Kado voor het leven is complementair: hier ga je voor jezelf en met andere ouders die relatie en die band nog meer uitdiepen. Ook hier door middel van gesprek en creativiteit en ook meer in stilte of aan de handen van beelden.
Iedereen kent ook de hobbels en ieder heeft zijn eigen dynamiek. Er is een tijd van strijd en een tijd van zachtheid. Liefhebben is beide. Ik kijk erg uit naar de ontmoetingen tussen kind en ouder. Welkom! Klik hier voor meer info over de workshop.