Wie zijn wij?

Wij zijn een team van mensen, die zoeken naar manieren van zinvol leven. Marije Karreman is voortrekker en pionier. Om haar heen is een team dat actief betrokken is en daaromheen een grotere kring gedreven vrijwilligers.

Er is een verlangen naar een ontmoetingsplek van mensen waar we ons mee verbonden voelen. We hebben idealen en dromen en willen daar niet stoppen, maar ze werkelijkheid maken. Tegelijk staan we middenin het leven, met een druk gezin, een hectische baan of juist hard zoekend naar werk, weten we wat het leven van mensen vraagt en willen we zoeken naar vormen die mensen past in deze tijd. In ons leven willen wij op zoek zijn, vragen stellen, twijfelen, verlangen, een dieper weten dat niet alles in onze hand is.

Het idee om een pioniersplek op te starten met activiteiten voor de wijk is ontstaan bij de Protestantse gemeente Leidsche Rijn en de landelijke Protestantse Kerk. Van 2015 – 2018 was Rebecca Schoon als pionier verbonden aan de Hoeftuin. Vanaf 2019 is Marije Karreman werkzaam voor de Hoeftuin, daarnaast is zij als predikant verbonden aan de Protestantse gemeente Leidsche Rijn.

Waar mogelijk werken we samen met organisaties die hun ‘thuishonk’ in of rond boerderij de Hoef hebben (zoals BSO In de wolken, Protestantse gemeente Leidsche Rijn, Matthias zorg, Natuurspeeltuin de Hoef).