Activiteiten

Vanuit de Hoeftuin organiseren we maaltijden en workshops, we zijn betrokken bij de inloop in de Natuurspeeltuin de Hoef, we bieden de gelegenheid om stil te worden en op adem te komen en zoeken nieuwe inspiratie bij vieringen in de stijl van Taizé. Ook proberen we verkennen we nieuwe manieren om ons met anderen te verbinden en ontmoetingen tot stand te brengen.

Hieronder beschrijven we onze activiteiten.

 

 

 

Samen eten

Bewust leven

Inspiratie

Ontmoeting

inloop in ’t Hoefijzer 

Inloop voor ouders en kinderen bij Natuurspeeltuin de Hoef. Voor samenspel, creativiteit, ontmoeting en bijtanken. Er ligt op woensdagmorgen vanaf 10.uur iets te knutselen klaar voor jou en je kindje. Deze inloop begon destijds vanuit de Hoeftuin, inmiddels wordt deze verzorgd door Natuurspeeltuin de Hoef.

Contactpersoon is Elly Stoffels van Natuurspeeltuin de Hoef.

 

 

 

de Hoefse hap

De Hoefse hap is een open maaltijd georganiseerd voor en door mensen uit de wijk, om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. We genieten van heerlijke maaltijden en voeren goede gesprekken. We volgen de seizoenen en ontmoeten elkaar 4 keer per jaar rond de tafel in speeltuingebouw ’t Hoefijzer of in boerderij de Hoef. Omdat we deze maaltijd voor iedereen toegankelijk willen laten zijn vragen we slechts een kleine bijdrage van 2,- per persoon. Meer geven mag natuurlijk ook.

Wil jij ook een keertje koken of op een andere manier meehelpen? Mail info@dehoeftuin.nl Wil je op de hoogte gehouden worden van de Hoefse hap? Laat het weten.

Contactpersonen zijn Marije Karreman en Betty van Engelenburg.

  

 

Stil worden

Twee keer per maand kun je de stilte zoeken om je open te stellen voor de ontmoeting met God, met anderen en je eigen ziel. Op de 1e woensdag van de maand is er een meditatie-avond, de ene keer in de Hoef, de andere keer in de Marekerk van 19:45 – 20:30 uur. Op de 3e woensdag van de maand is er een stiltewandeling, start om 19:45 uur. We vertrekken bij het Castellum, ook van 19:45 tot plm. 20:30/20:45 uur.

Bekijk de agenda voor de actuele locatie. Meld je via info@dehoeftuin aan om via whatsapp op de hoogte te worden gehouden van deze bijeenkomsten.

Contactpersoon is Machteld Hoekzema.

 

 

 

Taizé aan de Leidsche Rijn

Behoefte om op adem te komen, te zingen, bezinnen en anderen te ontmoeten?

Welkom bij de Taizévieringen in Leidsche Rijn en De Meern. De vieringen starten om 19:30 uur en vanaf 19:15 is er een stilte. Wie wil kan om 18:30 uur meedoen met het oefenen van de meerstemmige liederen. Opgeven is niet nodig. Meer info vind je op de facebookpagina https://www.facebook.com/taizeaandeleidscherijn/ en in de Agenda. Meld je via info@dehoeftuin.nl aan om op de hoogte gehouden te worden van deze vieringen.

Contactpersonen zijn Marian Geurtsen, Machteld Hoekzema en Ingrid Jorritsma.

Krachtdagen

Een dag waarin een groep mensen met elkaar hun (vaak moeilijke) ervaringen een plek geven door te delen, stil te zijn, creatief bezig te zijn en een klein ritueel te doen. Denk aan een scheiding, burn out, een zieke verzorgen, miskraam. We nemen een prachtige legende van een heilige als inspiratiebron. In Oktober 2018 vond de eerste Christoffelkrachtdag plaats, voor mensen die overbelast zijn (geweest). In samenwerking met Marian Geurtsen ritueelspecialist, theoloog en zangcoach. Kijk ook eens op www.mariangeurtsen.nl

Contactpersoon is Marian Geurtsen.

 

 

 

 

Workshopserie Soulfulness

Workshopserie in het voorjaar. In 2020 bieden we een workshopserie Soulfulness aan. Machteld Hoekzema en Marleen Schoonderwoerd (van www.geestkracht.nu ) verzorgen deze serie, aan de hand van het boek ‘Soulfulness, bewust leven vanuit je ziel’ geschreven door Brian Draper. Bekijk het actuele bericht onder ‘nieuws’. Of mail info@dehoeftuin.nl

Contactpersonen zijn Machteld Hoekzema en Marije Karreman.

TragePost Leidsche Rijn

Dit voorjaar 2020 werken we samen met TragePost. TragePost, dat is, elke week een kaartje sturen én ontvangen. Via een kaartje leg je persoonlijk contact met iemand anders uit Leidsche Rijn. En ook ontvang je post van verschillende buurtbewoners. Er zijn in januari 2 deelnemersgroepen gestart van elk 15 deelnemers uit alle hoeken van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Deze groepen draaien 4 maanden, vanaf januari 2020 tot en met april 2020.  Je kunt je niet meer aanmelden.

Heb je belangstelling voor TragePost? Mail dan naar info@dehoeftuin.nl of marieke@tragepost.nl Je wordt dan op de hoogte gehouden van TragePost Leidsche Rijn-ontwikkelingen in de toekomst.Kijk ook eens op www.tragepost.nl

Contactpersonen zijn Marije Karreman en Marieke van TragePost.