Activiteiten

De Hoeftuin organiseert allerlei activiteiten, bijeenkomsten en workshops. Een icoon geeft aan wat voor soort activiteit het is, of de ontmoeting centraal staat, verdieping (hart&ziel), spiritualiteit of creativiteit, of wellicht zijn er meerdere aspecten tegelijk aan de orde.

 

 

Ontmoeting

Creativiteit

Spiritualiteit

Hart&ziel

inloop in ’t Hoefijzer 

Inloop voor ouders en kinderen bij Natuurspeeltuin de Hoef. Voor samenspel, creativiteit, ontmoeting en bijtanken. Er ligt op woensdagmorgen vanaf 10.uur iets te knutselen klaar voor jou en je kindje. Deze inloop begon destijds vanuit de Hoeftuin, inmiddels wordt deze verzorgd door Natuurspeeltuin de Hoef.

Elke eerste en derde woensdagmorgen van de maand is Marije Karreman aanwezig van 10.-12.uur in speeltuingebouw ’t Hoefijzer. Meer info: marije@dehoeftuin.nl

 

 

 

Hoefse hap

Samen eten schept een band! De Hoefse hap wordt georganiseerd voor en door mensen uit de wijk, om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. We genieten van heerlijke maaltijden en voeren goede gesprekken. We volgen de seizoenen en ontmoeten elkaar 4 keer per jaar rond de tafel in speeltuingebouw ’t Hoefijzer of in boerderij de Hoef. Omdat we deze maaltijd voor iedereen toegankelijk willen laten zijn vragen we slechts een kleine bijdrage van 2,- per persoon. Meer geven mag natuurlijk ook.

Wil jij ook een keertje koken of op een andere manier meehelpen? Mail info@dehoeftuin.nl

 

 

 

 

Stil worden

Twee keer per maand kun je de stilte zoeken om je open te stellen voor de ontmoeting met God, met anderen en je eigen ziel. Op de 1e woensdag van de maand is er een meditatie-avond, de ene keer in de Hoef, de andere keer in de Marekerk van 19:45 – 20:30 uur. Op de 3e woensdag van de maand is er een stiltewandeling, start om 19:45 uur. We vertrekken bij het Castellum, ook van 19:45 tot plm. 20:30/20:45 uur.

Bekijk de agenda voor de actuele locatie.

 

 

 

 

Taizé aan de Leidsche Rijn

Behoefte om op adem te komen, te zingen, bezinnen en anderen te ontmoeten?

Welkom bij de Taizévieringen in Leidsche Rijn en De Meern. De vieringen starten om 19:30 uur en vanaf 19:15 is er een stilte. Wie wil kan om 18:30 uur meedoen met het oefenen van de meerstemmige liederen. Opgeven is niet nodig. Meer info vind je in de Agenda.

Krachtdagen

Een dag waarin een groep mensen met elkaar hun (vaak moeilijke) ervaringen een plek geven door te delen, stil te zijn, creatief bezig te zijn en een klein ritueel te doen. Denk aan een scheiding, burn out, een zieke verzorgen, miskraam. We nemen een prachtige legende van een heilige als inspiratiebron. In Oktober 2018 vond de eerste Christoffelkrachtdag plaats, voor mensen die overbelast zijn (geweest). In samenwerking met Marian Geurtsen ritueelspecialist, theoloog en zangcoach.

 

 

 

Workshop Jij en je kind

Op creatieve en zinvolle manieren bezig zijn met het samen opgroeien met je kind. Zowel voor de ouders apart als ouder en kind samen. In 2017 hebben we een serie aangeboden in samenwerking met Machteld Hoekzema; mediatiebegeleider, theoloog en gespecialiseerd in zinvol opvoeden.

 

 

 

 

De Hoeftuin is er voor mensen in Leidsche Rijn. Een plek voor iedereen die zoekt naar ontmoetingen met mensen uit de wijk, naar zin en diepgang.

Iedereen is welkom! Bij sommige activiteiten staat de ontmoeting centraal; we eten samen en maken plezier. Bij andere activiteiten zoeken we naar inspiratie en verdieping. Weer andere bijeenkomsten zijn erop gericht dat mensen weer kracht vinden of op adem komen. We laten ons inspireren door waarden uit Christelijke traditie, zoals gastvrijheid en naastenliefde, en putten uit de rijkdom van Bijbel- en Heiligenverhalen.