Activiteiten

De Hoeftuin organiseert allerlei creatieve/zingevings- en wijkverbindende activiteiten en bijeenkomsten. Een icoon geeft aan wat voor soort activiteit het is, of het bijvoorbeeld een neutrale of een levensbeschouwelijke inhoud heeft. Zie de legenda van de iconen bij de agenda.

 

 

SPELtuin

Inloop voor ouders en kinderen. Voor samenspel, creativiteit, ontmoeting en bijtanken. Een paar keer per jaar wordt er een workshopleider uitgenodigd om een workshop met de kinderen en/of de ouders te doen tijdens de inloop. Zie agenda!

 

 

 

 

Hoefse hap

Gezamenlijke maaltijd waar lekker voor je gekookt wordt door je eigen buren, voor jong en oud. Een vaste groep vrijwilligers helpt met alle voorbereidingen, onder andere mensen van Matthias Zorg. Maar kokers zoeken we altijd, meld je aan!

 

 

 

 

Zin!dag

Creatieve middag voor het hele gezin, waarin we samen knutselen/spelen, vieren en eten. Een thema uit een bijbelverhaal wordt belicht op een hedendaagse manier. Een vast team bereidt de zindagen voor. Wil je meehelpen? Graag!

 

 

 

 

 

Opnieuw op weg na de scheiding

Ben je gescheiden en op zoek naar een goede manier om verder te gaan? Rebecca Onderstal en Rebecca Schoon begeleiden samen twee avonden in april. De avonden bevatten afwisselend gesprek, creativiteit en bezinning (met verhalen en meditaties uit de christelijke traditie waar je troost uit kunt putten of herkenning in kunt vinden). Iedereen is welkom, ongeacht levensbeschouwing.

Krachtdagen

Een dag waarin een groep mensen met elkaar hun (vaak moeilijke) ervaringen een plek geven door te delen, stil te zijn, creatief bezig te zijn en een klein ritueel te doen. Denk aan een scheiding, burn out, een zieke verzorgen, miskraam. We nemen een prachtige legende van een heilige als inspiratiebron. Op 25 mei 2018 is de Christoffelkrachtdag, voor mensen die overbelast zijn (geweest). In samenwerking met Marian Geurtsen ritueelspecialist, theoloog en zangcoach.

 

 

 

 

Workshop Jij en je kind

Op creatieve en zinvolle manieren bezig zijn met het samen opgroeien met je kind. Zowel voor de ouders apart als ouder en kind samen. In 2017 hebben we een serie aangeboden in samenwerking met Machteld Hoekzema; mediatiebegeleider, theoloog en gespecialiseerd in zinvol opvoeden. Vervolg voorjaar 2018, hou de website in de gaten!

 

 

 

 

 

 

Workshop theater en beeldend

Rebecca Schoon is theatermaker en gaat in juni met collega pionier en beeldend kunstenaar Kristel van der Horst een combinatie workshop aanbieden: theater en beeldend. Thema zal zijn ‘Schepping, hoe de mens tot leven komt’.  Rebecca heeft al vele malen voorstellingen en workshops met groepen gedaan en haar stijl is fysiek en absurdistisch. Kristel studeert momenteel aan het Artez in Arnhem voor docent beeldende kunst.

  

De Hoeftuin is er voor de mensen in Leidsche rijn. Een plek voor iedereen die geëngageerd is, gedreven, zoekt naar verbindingen, zin en diepgang.

Iedereen is welkom! Of je nu humanist, atheïst, christelijk, algemeen spiritueel of geen van allen bent. Sommige activiteiten zijn er puur voor de gezelligheid of om even bij te komen. Andere activiteiten hebben een levensbeschouwelijke inhoud en gaan over persoonlijke ontwikkeling. Let op de iconen achter de activiteiten.