Activiteiten

De Hoeftuin organiseert allerlei creatieve/zingevings- en wijkverbindende activiteiten en bijeenkomsten. Een icoon geeft aan wat voor soort activiteit het is, of het bijvoorbeeld een neutrale of een levensbeschouwelijke inhoud heeft. Zie de legenda van de iconen bij de agenda.

 

 

SPELtuin

Inloop voor ouders en kinderen. Voor samenspel, creativiteit, ontmoeting en bijtanken. Een paar keer per jaar wordt er een workshopleider uitgenodigd om een workshop met de kinderen en/of de ouders te doen tijdens de inloop. Zie agenda!

 

 

 

 

Hoefse hap

Gezamenlijke maaltijd waar lekker voor je gekookt wordt door je eigen buren, voor jong en oud. Een vaste groep vrijwilligers helpt met alle voorbereidingen, onder andere mensen van Matthias Zorg. Maar kokers zoeken we altijd, meld je aan!

 

 

 

 

Zin!dag

Creatieve middag voor het hele gezin, waarin we samen knutselen/spelen, vieren en eten. Een thema uit een bijbelverhaal wordt belicht op een hedendaagse manier. Een vast team bereidt de zindagen voor. Wil je meehelpen? Graag!

 

 

 

 

 

Krachtdagen

Een dag waarin een groep mensen met elkaar het verleden een plek geven door te delen, stil te zijn, creatief bezig te zijn en een klein ritueel te doen. Denk aan een scheiding, burn out, een zieke verzorgen, miskraam. We nemen een prachtige legende van een heilige als inspiratiebron. Data worden spoedig bekend gemaakt: verwachting is een krachtdag eind 2017 en voorjaar 2018. In samenwerking met Marian Geurtsen ritueelspecialist, theoloog en zangcoach.

 

 

 

 

Workshop Jij en je kind

Op creatieve en zinvolle manieren bezig zijn met het samen opgroeien met je kind. Zowel voor de ouders apart als ouder en kind samen. In 2017 hebben we een serie aangeboden in samenwerking met Machteld Hoekzema; mediatiebegeleider, theoloog en gespecialiseerd in zinvol opvoeden.

 

 

 

 

 

 

Theatervoorstelling in de wijk

Rebecca Schoon is theatermaker en heeft het plan om met een grote groep wijkbewoners een voorstelling te maken over een herkenbaar en alledaags thema. Ze heeft al vele malen voorstellingen met groepen gemaakt en haar stijl is fysiek en absurdistisch.

  

De Hoeftuin is er voor de mensen in Leidsche rijn. Een plek voor iedereen die geëngageerd is, gedreven, zoekt naar verbindingen, zin en diepgang.

Iedereen is welkom! Of je nu humanist, atheïst, christelijk, algemeen spiritueel of geen van allen bent. Sommige activiteiten zijn er puur voor de gezelligheid of om even bij te komen. Andere activiteiten hebben een meer levensbeschouwelijke inhoud of gaan over je persoonlijke ontwikkeling. Let op de iconen achter de activiteiten.