Om de week op woensdagavond bieden we de gelegenheid om stil te worden, tijdens een meditatieoefening of tijdens een wandeling. Na maandenlang online bij elkaar te zijn gekomen, en alleen of in tweetallen te hebben gewandeld, kwamen we weer bij elkaar, vorige week, eind mei 2021. Om elkaar te ontmoeten en samen stil te worden.

Door Marije Karreman

Ik leidde de avond. Van tevoren zocht ik een geschikte vorm en opbouw. Boerderij de Hoef heette ons welkom, na lange tijd. Daar zaten we op onze stoelen, een klein groepje mensen die de behoefte had om even tot rust te komen.

Na een welkom volgde de lichaamsscan (ben je je bewust van je lichaam?). En daarna werd een gedeelte uit het Johannesevangelie (‘Ontvang de heilige Geest’) voorgelezen en hielp de Ignatiaanse methode ons om het verhaal te beschouwen, en onze eigen plek in het verhaal te bezien. De stilte erna was weldadig. Ik bracht geen muziek mee, dat was beter geweest, want nu moest ik de stilte met mijn stem doorbreken en afronden.

Deze tekst gebruikte ik daarbij:

‘Wees niet bedroefd, want de vreugde die de Heer u geeft, is uw kracht, Amen’ (Nehemia 8:10)

We praatten nog wat na, wisselden ervaringen uit, dronken een glaasje water. Wat is het fijn om gewoon weer mensen om je heen te kunnen hebben, zij het op 1,5 meter. Ook bij een meditatieoefening.

We ronden dit seizoen af en pakken na de zomer de draad weer op, met een nieuwe serie meditatieavonden en wandelingen. Steeds om de week op woensdagavond. Via een whatsapp groep word je op de hoogte gehouden van het programma. Iets voor jou? Meld je aan! Via info@dehoeftuin.nl Dan word je toegevoegd aan de whatsapp groep. Welkom!