De Hoeftuin heeft het initiatief genomen om interkerkelijk en wijk-breed met regelmaat Taizévieringen te organiseren.

We zijn een groep mensen, wisselend zowel qua leeftijd als qua geloof; sommigen betrokken bij een kerkgemeenschap, anderen niet, maar allen met een enthousiasme voor Taizé. Sommigen zijn er talloze keren geweest, anderen kennen alleen de muziek of waren betrokken bij vieringen. Samen bereiden we de vieringen voor op verschillende locaties uit, we evalueren nof of we er één kiezen of blijven afwisselen. We doelen op een reikwijdte van Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern.

Een Taizéviering is meditatief van karakter, met zingen van liederen, een Bijbellezing, stilte en gebed. Het gaat om rust, op adem komen, bezinning en ontvankelijk worden. De Taizéliederen zijn kort, worden vaak herhaald en er gaat verstilling vanuit. Een muziekgroep zorg voor de begeleiding. Taizé is ook ontmoeten: van generaties, culturen, wijkgenoten met verschillende levensbeschouwingen. Wil je meer weten over de gemeenschap van Taizé in Frankrijk? Op de website vind je meer informatie.

Bij een Taizéviering starten we om 18:30 met inzingen onder leiding van een dirigente en de muziekgroep om alvast de liederen meerstemmig te oefenen. Iedereen kan daar bij aanschuiven!! Vanaf 19:15 is er stilte en vanaf 19:30 de viering. Volg onze facebookpagina of kijk in de agenda voor aankomende vieringen.

Wees welkom!

 

 

 

Dit bericht is aangepast door Marije Karreman en opnieuw gepubliceerd op 1 maart 2019