Activiteiten

Vanuit de Hoeftuin organiseren we cursussen en gespreksavonden, we bieden de gelegenheid om stil te worden en op adem te komen en zoeken nieuwe inspiratie bij vieringen in de stijl van Taizé. Ook verkennen we nieuwe manieren om ons met anderen te verbinden en ontmoetingen tot stand te brengen. Zodra het weer kan willen we weer samen eten!

Hieronder beschrijven we onze activiteiten.

 

 

 

Samen eten

Bewust leven

Inspiratie

Ontmoeting

Hoefse hap

Samen eten schept een band. Het liefst doen we dit een aantal keer per jaar. Iedereen is welkom om aan te schuiven, jong en oud, mensen uit de wijk, vrienden en buren en gemeenteleden. We eten buiten of in de Hoef of in het speeltuingebouw. Iedereen brengt iets mee, of we vragen een aantal mensen om te koken. We praten aan de hand van vragen die op de tafels staan en zo leren we elkaar kennen. De kosten houden we laag.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de eerstvolgende Hoefse hap? Laat het weten via info@dehoeftuin.nl

 Contactpersonen zijn Elly Stoffels en Betty van Engelenburg.

Stil worden

Sinds jaar en dag worden er meditatieavonden georganiseerd door betrokkenen bij de Protestantse gemeente Leidsche Rijn en bij de Protestantse wijkgemeente de Meern. Graag kondigen wij deze ook hier aan. Een keer per maand kun je de stilte zoeken om je open te stellen voor de ontmoeting met God, met anderen en je eigen ziel.

Op de 1e woensdag van de maand is er een meditatie-avond, de ene keer in de Hoef in de wijk Hoge Weide in Leidsche Rijn, de andere keer in de klepel van de Marekerk in de Meern van 19:45 – 20:30 uur.

Meld je via info@dehoeftuin.nl aan om via whatsapp op de hoogte te worden gehouden van deze bijeenkomsten.

Contactpersoon is Machteld Hoekzema.

 

 

 

Taizé aan de Leidsche Rijn

Behoefte om op adem te komen, te zingen, bezinnen en anderen te ontmoeten?

Welkom bij de Taizévieringen in Leidsche Rijn en De Meern. De vieringen starten om 19:30 uur en vanaf 19:15 is er een stilte. Opgeven is niet nodig. Meer info vind je op bij de berichten op deze pagina of op de facebookpagina https://www.facebook.com/taizeaandeleidscherijn/ Meld je via taizeaandeleidscherijn@gmail.com aan om op de hoogte gehouden te worden van deze vieringen.

Contactpersoon is Marike Olieman. Er is een wijkbrede werkgroep die deze vieringen vormgeeft.

Sterrenkindjesviering

Zo lang als er kinderen geboren worden, zijn er ook ouders die rouwen. Als je een kindje hebt verloren kan Kerst een tijd zijn dat je er extra aan denkt. Het feest van de geboorte van een kind kan je raken. Op deze avond vlak na Kerst staan jullie sterrenkindjes centraal. Of het nu kort geleden is, of al langere tijd, het is fijn om samen stil te staan bij de kindjes voor wie je toch liefde blijft voelen. We herinneren en eren hen door middel van persoonlijke verhalen, rituelen en creativiteit. De bijeenkomst is voor een kleine groep zodat er aandacht kan zijn voor persoonlijke ontmoeting. 

Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het weten via info@dehoeftuin.nl. En kijk voor meer informatie op www.dehoeftuin.nl/krachtdagen

Contactpersoon is Marian Geurtsen.

 

 

 

Draag-Krachtdag

We organiseren Draag-Krachtdagen voor wie in een burn-out zit. Soms is de last op je schouders zo zwaar dat je dreigt te verdrinken. Ontdek je draagkracht en draaglast met behulp van het verhaal van Christoffel. Toen deze door de rivier waadde, ging hij bijna ten onder aan de last van het Christuskind op zijn schouder. In deze workshop kom je op het spoor van jouw draagkracht. We werken met een kleine groep en met creatieve en meditatieve werkvormen. Een rituele blessing zet je in je kracht. Zo kun jij weer verder.

Voor meer informatie, lees verder op www.dehoeftuin.nl/krachtdagen en kijk ook eens op www.mariangeurtsen.nl

Contactpersoon is Marian Geurtsen.

 

 

 

TragePost Leidsche Rijn

Vanaf voorjaar 2020 werken we samen met TragePost in speciale groepen: TragePost Leidsche Rijn. TragePost, dat is, elke week een kaartje sturen én ontvangen. Via een kaartje leg je persoonlijk contact met iemand anders uit Leidsche Rijn. En ook ontvang je post van verschillende buurtbewoners. Een paar keer per jaar start er een nieuwe TragePost Leidsche Rijn-groep, speciaal voor bewoners van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Voor deze groepen organiseren we een ontmoeting bij boerderij de Hoef. We volgen voor de ontmoetingen de actuele coronamaatregelen.

Heb je belangstelling voor TragePost? Mail dan naar info@dehoeftuin.nl of marieke@tragepost.nl Kijk ook eens op www.tragepost.nl

Contactpersonen zijn Marike Olieman en Marieke van TragePost.