Activiteiten

Vanuit de Hoeftuin organiseren we cursussen en gespreksavonden, we bieden de gelegenheid om stil te worden en op adem te komen en zoeken nieuwe inspiratie bij vieringen in de stijl van Taizé. Ook verkennen we nieuwe manieren om ons met anderen te verbinden en ontmoetingen tot stand te brengen. Zodra het weer kan willen we weer samen eten!

Hieronder beschrijven we onze activiteiten.

 

 

 

Samen eten

Bewust leven

Inspiratie

Ontmoeting

Stil worden

Sinds jaar en dag worden er meditatieavonden georganiseerd door betrokkenen bij de Protestantse gemeente Leidsche Rijn en bij de Protestantse wijkgemeente de Meern. Graag kondigen wij deze ook hier aan. Twee keer per maand kun je de stilte zoeken om je open te stellen voor de ontmoeting met God, met anderen en je eigen ziel. Op de 1e woensdag van de maand is er een meditatie-avond, de ene keer in de Hoef in de wijk Hoge Weide in Leidsche Rijn, de andere keer in de klepel van de Marekerk in de Meern van 19:45 – 20:30 uur. Op de 3e woensdag van de maand is er een stiltewandeling, start om 19:45 uur. We vertrekken bij het Castellum, ook van 19:45 tot plm. 20:30/20:45 uur.

Meld je via info@dehoeftuin.nl aan om via whatsapp op de hoogte te worden gehouden van deze bijeenkomsten.

Contactpersoon is Machteld Hoekzema.

 

 

 

Taizé aan de Leidsche Rijn

Behoefte om op adem te komen, te zingen, bezinnen en anderen te ontmoeten?

Welkom bij de Taizévieringen in Leidsche Rijn en De Meern. De vieringen starten om 19:30 uur en vanaf 19:15 is er een stilte. Opgeven is niet nodig. Meer info vind je op de facebookpagina https://www.facebook.com/taizeaandeleidscherijn/ Meld je via info@dehoeftuin.nl aan om op de hoogte gehouden te worden van deze vieringen ook in seizoen 2020/2021. In verband met de coronamaatregelen zijn onze vieringen online.

Contactpersoon is Marian Geurtsen. Er is een wijkbrede werkgroep die deze vieringen vormgeeft.

Sterrenkindjesviering

Juist de periode rond Kerst kan zwaar zijn als je een kindje hebt verloren. Het feest van de geboorte van een kind kan je dan pijnlijk raken. Maar zo lang als er kinderen geboren worden, zijn er ook moeders die rouwen. Op deze avond staan jullie sterrenkindjes centraal. We herinneren en eren hen door middel van persoonlijke verhalen, rituelen en creativiteit. De bijeenkomst is voor een kleine groep zodat er aandacht kan zijn voor persoonlijke ontmoeting. In verband met de coronamaatregelen is deze viering verplaatst en online vormgegeven. 

Contactpersoon is Marian Geurtsen. 

 

 

 

Krachtdagen

Een dag waarin een groep mensen met elkaar hun (vaak moeilijke) ervaringen een plek geven door te delen, stil te zijn, creatief bezig te zijn en een klein ritueel te doen. Denk aan een scheiding, burn out, een zieke verzorgen, miskraam. We nemen een prachtige legende van een heilige als inspiratiebron.

In Oktober 2018 vond de eerste Christoffelkrachtdag plaats, voor mensen die overbelast zijn (geweest). In samenwerking met Marian Geurtsen ritueelspecialist, theoloog en zangcoach. In Januari 2021 vond er een Sterrenkindjesviering plaats. Voor meer informatie, lees verder op www.dehoeftuin.nl/krachtdagen en kijk ook eens op www.mariangeurtsen.nl

Contactpersoon is Marian Geurtsen.

 

 

 

Workshopserie, (online) cursus of gespreksavond

We bieden regelmatig een workshopserie, (online) cursus of gespreksavond aan. Dat was in 2020 de workshopserie Soulfulness. Machteld Hoekzema en Marleen Schoonderwoerd (van www.geestkracht.nu ) verzorgden deze serie, aan de hand van het boek ‘Soulfulness, bewust leven vanuit je ziel’ geschreven door Brian Draper. In 2021 verzorgt de Stil worden-groep de cursus ‘In deze stilte’. Daarnaast gaan we in een nieuwe serie even ‘Uit de tijd’.

Contactpersoon is Marije Karreman.

TragePost Leidsche Rijn

Vanaf voorjaar 2020 werken we samen met TragePost in speciale groepen: TragePost Leidsche Rijn. TragePost, dat is, elke week een kaartje sturen én ontvangen. Via een kaartje leg je persoonlijk contact met iemand anders uit Leidsche Rijn. En ook ontvang je post van verschillende buurtbewoners. Een paar keer per jaar start er een nieuwe TragePost Leidsche Rijn-groep, speciaal voor bewoners van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Voor deze groepen organiseren we een ontmoeting bij boerderij de Hoef. In verband met de coronamaatregelen zijn deze ontmoetingen voorlopig online.

Heb je belangstelling voor TragePost? Mail dan naar info@dehoeftuin.nl of marieke@tragepost.nl Kijk ook eens op www.tragepost.nl

Contactpersonen zijn Marije Karreman en Marieke van TragePost.