Activiteiten

Vanuit de Hoeftuin organiseren we maaltijden en workshops, we zijn betrokken bij de inloop in de Natuurspeeltuin de Hoef, we bieden de gelegenheid om stil te worden en op adem te komen en zoeken nieuwe inspiratie bij vieringen in de stijl van Taizé. Ook proberen we verkennen we nieuwe manieren om ons met anderen te verbinden en ontmoetingen tot stand te brengen.

Hieronder beschrijven we onze activiteiten.

 

 

 

Samen eten

Bewust leven

Inspiratie

Ontmoeting

Stil worden

Sinds jaar en dag worden er meditatieavonden georganiseerd vanuit de Protestantse gemeente Leidsche Rijn en Vleuten-de Meern. Graag kondigen wij deze ook hier aan. Twee keer per maand kun je de stilte zoeken om je open te stellen voor de ontmoeting met God, met anderen en je eigen ziel. Op de 1e woensdag van de maand is er een meditatie-avond, de ene keer in de Hoef in de wijk Hoge Weide in Leidsche Rijn, de andere keer in de klepel van de Marekerk in de Meern van 19:45 – 20:30 uur. Op de 3e woensdag van de maand is er een stiltewandeling, start om 19:45 uur. We vertrekken bij het Castellum, ook van 19:45 tot plm. 20:30/20:45 uur.

Meld je via info@dehoeftuin.nl aan om via whatsapp op de hoogte te worden gehouden van deze bijeenkomsten.

Contactpersoon is Machteld Hoekzema.

 

 

 

Taizé aan de Leidsche Rijn

Behoefte om op adem te komen, te zingen, bezinnen en anderen te ontmoeten?

Welkom bij de Taizévieringen in Leidsche Rijn en De Meern. De vieringen starten om 19:30 uur en vanaf 19:15 is er een stilte. Wie wil kan om 18:30 uur meedoen met het oefenen van de meerstemmige liederen. Opgeven is niet nodig. Meer info vind je op de facebookpagina https://www.facebook.com/taizeaandeleidscherijn/ Meld je via info@dehoeftuin.nl aan om op de hoogte gehouden te worden van deze vieringen ook in seizoen 2020/2021.

Contactpersonen zijn Marian Geurtsen, Machteld Hoekzema en Ingrid Jorritsma.

Sterrenkindjesviering

Juist de periode rond Kerst kan zwaar zijn als je een kindje hebt verloren. Het feest van de geboorte van een kind kan je dan pijnlijk raken. Maar zo lang als er kinderen geboren worden, zijn er ook moeders die rouwen. Op deze avond staan jullie sterrenkindjes centraal. We herinneren en eren hen door middel van persoonlijke verhalen, rituelen en creativiteit. De bijeenkomst is voor een kleine groep zodat er aandacht kan zijn voor persoonlijke ontmoeting. Kijk ook eens op www.mariangeurtsen.nl

Contactpersoon is Marian Geurtsen.

  • Plaats: Boerderij De Hoef 
  • Tijd: 19-22 uur 
  • Begeleiding: Marian Geurtsen en Sophie Albers 
  • Doelgroep: vrouwen die een kindje verloren tijdens of vlak na de zwangerschap. 
  • Kosten: €35 
  • Aantal deelnemers: maximaal 12

 

 

 

 

Krachtdagen

Een dag waarin een groep mensen met elkaar hun (vaak moeilijke) ervaringen een plek geven door te delen, stil te zijn, creatief bezig te zijn en een klein ritueel te doen. Denk aan een scheiding, burn out, een zieke verzorgen, miskraam. We nemen een prachtige legende van een heilige als inspiratiebron. In Oktober 2018 vond de eerste Christoffelkrachtdag plaats, voor mensen die overbelast zijn (geweest). In samenwerking met Marian Geurtsen ritueelspecialist, theoloog en zangcoach. Eind 2020 staat een Sterrenkindjesviering gepland, klik boven voor de link! Voor meer informatie volgt, kijk ook eens op www.mariangeurtsen.nl

Contactpersoon is Marian Geurtsen.

 

 

 

 

Workshopserie

Elk jaar bieden we een workshopserie aan. Dat was in 2020 de workshopserie Soulfulness. Machteld Hoekzema en Marleen Schoonderwoerd (van www.geestkracht.nu ) verzorgden deze serie, aan de hand van het boek ‘Soulfulness, bewust leven vanuit je ziel’ geschreven door Brian Draper. In 2021… volgt!

Contactpersoon is Marije Karreman.

TragePost Leidsche Rijn

Vanaf voorjaar 2020 werken we samen met TragePost. TragePost, dat is, elke week een kaartje sturen én ontvangen. Via een kaartje leg je persoonlijk contact met iemand anders uit Leidsche Rijn. En ook ontvang je post van verschillende buurtbewoners. Er zijn in januari 2 deelnemersgroepen gestart van elk 15 deelnemers uit alle hoeken van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Deze groepen draaiden 4 maanden, vanaf januari 2020 tot en met april 2020. In het najaar 2020 start er weer een nieuwe TragePostperiode.

Heb je belangstelling voor TragePost? Mail dan naar info@dehoeftuin.nl of marieke@tragepost.nl Je wordt dan op de hoogte gehouden van TragePost Leidsche Rijn-ontwikkelingen in de toekomst. Kijk ook eens op www.tragepost.nl

Contactpersonen zijn Marije Karreman en Marieke van TragePost.