Activiteiten

Vanuit de Hoeftuin organiseren we cursussen en gespreksavonden, we bieden de gelegenheid om stil te worden en op adem te komen en zoeken nieuwe inspiratie bij vieringen in de stijl van Taizé. Ook verkennen we nieuwe manieren om ons met anderen te verbinden en ontmoetingen tot stand te brengen. Zodra het weer kan willen we weer samen eten!

Hieronder beschrijven we onze activiteiten.

 

 

 

Samen eten

Bewust leven

Inspiratie

Ontmoeting

Hoefse hap

Samen eten schept een band. Het liefst doen we dit een aantal keer per jaar. Iedereen is welkom om aan te schuiven, jong en oud, mensen uit de wijk, vrienden en buren en gemeenteleden. Deze open maaltijden zijn niet doorgegaan in het afgelopen seizoen 2020/2021, doordat de coronamaatregelen het niet eenvoudig maakten om deze maaltijden te organiseren. We hopen dat het in najaar 2021 weer gaat lukken! We eten buiten of in de Hoef of in het speeltuingebouw. Iedereen brengt iets mee, of we vragen een aantal mensen om te koken. We praten aan de hand van vragen die op de tafels staan en zo leren we elkaar kennen. De kosten houden we laag.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de eerstvolgende Hoefse hap? Laat het weten via info@dehoeftuin.nl

Contactpersoon is Marije Karreman.

Stil worden

Sinds jaar en dag worden er meditatieavonden georganiseerd door betrokkenen bij de Protestantse gemeente Leidsche Rijn en bij de Protestantse wijkgemeente de Meern. Graag kondigen wij deze ook hier aan. Twee keer per maand kun je de stilte zoeken om je open te stellen voor de ontmoeting met God, met anderen en je eigen ziel.

Op de 1e woensdag van de maand is er een meditatie-avond, de ene keer in de Hoef in de wijk Hoge Weide in Leidsche Rijn, de andere keer in de klepel van de Marekerk in de Meern van 19:45 – 20:30 uur. Op de 3e woensdag van de maand is er een stiltewandeling, start om 19:45 uur. We vertrekken bij het Castellum, ook van 19:45 tot plm. 20:30/20:45 uur. We volgen steeds de dan geldende coronamaatregelen.

Meld je via info@dehoeftuin.nl aan om via whatsapp op de hoogte te worden gehouden van deze bijeenkomsten.

In het voorjaar van 2021 volgden we een online cursus ‘In deze stilte’ via het platform https://www.levenindekerk.nl/

Contactpersoon is Machteld Hoekzema.

 

 

 

Taizé aan de Leidsche Rijn

Behoefte om op adem te komen, te zingen, bezinnen en anderen te ontmoeten?

Welkom bij de Taizévieringen in Leidsche Rijn en De Meern. De vieringen starten om 19:30 uur en vanaf 19:15 is er een stilte. Opgeven is niet nodig. Meer info vind je op bij de berichten op deze pagina of op de facebookpagina https://www.facebook.com/taizeaandeleidscherijn/ Meld je via taizeaandeleidscherijn@gmail.com aan om op de hoogte gehouden te worden van deze vieringen ook in seizoen 2021/2022. We volgen bij deze vieringen de actuele coronamaatregelen. De vieringen zijn ook online te volgen.

Contactpersoon is Marian Geurtsen. Er is een wijkbrede werkgroep die deze vieringen vormgeeft.

Sterrenkindjesviering

Juist de periode rond Kerst kan zwaar zijn als je een kindje hebt verloren. Het feest van de geboorte van een kind kan je dan pijnlijk raken. Maar zo lang als er kinderen geboren worden, zijn er ook moeders die rouwen. Op deze avond staan jullie sterrenkindjes centraal. We herinneren en eren hen door middel van persoonlijke verhalen, rituelen en creativiteit. De bijeenkomst is voor een kleine groep zodat er aandacht kan zijn voor persoonlijke ontmoeting. In verband met de coronamaatregelen is deze viering verplaatst en begin 2021 online vormgegeven.

Op 28 december 2021 is er een nieuwe Sterrenkindjesviering. Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het weten via info@dehoeftuin.nl

Contactpersoon is Marian Geurtsen.

 

 

 

Krachtdagen

Een dag waarin een groep mensen met elkaar hun (vaak moeilijke) ervaringen een plek geven door te delen, stil te zijn, creatief bezig te zijn en een klein ritueel te doen. Denk aan een scheiding, burn out, een zieke verzorgen, miskraam. We nemen een prachtige legende van een heilige als inspiratiebron.

In Oktober 2018 vond de eerste Christoffelkrachtdag plaats, voor mensen die overbelast zijn (geweest), een samenwerking van Rebecca Schoon en Marian Geurtsen. In Januari 2021 vond er een Sterrenkindjesviering plaats, verzorgd door Marian Geurtsen en Sophie Albers. Voor meer informatie, lees verder op www.dehoeftuin.nl/krachtdagen en kijk ook eens op www.mariangeurtsen.nl

Contactpersoon is Marian Geurtsen.

 

 

 

Uit de tijd

We bieden regelmatig een workshopserie, (online) cursus of gespreksavond aan. Dat was in 2020 de workshopserie Soulfulness. Machteld Hoekzema en Marleen Schoonderwoerd (van www.geestkracht.nu ) verzorgden deze serie, aan de hand van het boek ‘Soulfulness, bewust leven vanuit je ziel’ geschreven door Brian Draper.

In 2021 zijn we gestart met ‘Uit de tijd’, (online) avonden waarin we ons laten inspireren en uitdagen door een gastspreker. We breken even uit het alledaagse en gaan met elkaar in gesprek aan de hand van een thema of een boek. In maart 2021 was Claartje Kruijff te gast, in mei 2021 konden we Alain Verheij verwelkomen. In seizoen 2021/2022 verwelkomen we weer nieuwe gasten. Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het weten via info@dehoeftuin.nl

Contactpersoon is Marije Karreman.

TragePost Leidsche Rijn

Vanaf voorjaar 2020 werken we samen met TragePost in speciale groepen: TragePost Leidsche Rijn. TragePost, dat is, elke week een kaartje sturen én ontvangen. Via een kaartje leg je persoonlijk contact met iemand anders uit Leidsche Rijn. En ook ontvang je post van verschillende buurtbewoners. Een paar keer per jaar start er een nieuwe TragePost Leidsche Rijn-groep, speciaal voor bewoners van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Voor deze groepen organiseren we een ontmoeting bij boerderij de Hoef. We volgen voor de ontmoetingen de actuele coronamaatregelen.

Heb je belangstelling voor TragePost? Mail dan naar info@dehoeftuin.nl of marieke@tragepost.nl Kijk ook eens op www.tragepost.nl

Contactpersonen zijn Marije Karreman en Marieke van TragePost.

 

 

 

 

Kaarsje branden

Sinds enkele maanden bieden we elke dinsdag de mogelijkheid om een kaarsje te branden, een gebed op te schrijven of in gesprek te komen. De ambiance van de Hoef zorgt als vanzelf voor een moment van rust en verstilling.

“Kerk in de Hoef’ is open in de maand juli, op dinsdagen van 12.-13.uur. Van harte welkom.

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door Protestantse gemeente Leidsche Rijn en de Hoeftuin. Meer info: info@dehoeftuin.nl en kijk ook eens op www.kerkenindehoef.nl

Contactpersoon is Marije Karreman