Christoffelkrachtdag

De krachtdag is verzet van mei naar oktober! Wees welkom op vrijdag 5 oktober in boerderij de Hoef van 10:00-15:00.

Ben je overbelast? Herstellende van een burn-out? Of gewoon een zware periode achter de rug? Aan de hand van het verhaal van Christoffel wisselen we ervaringen uit met elkaar, gaan we creatief-meditatief aan de slag en ontvangen we een ritueel van heling en zegen om als gezegende mensen de draad van het leven weer op te kunnen pakken.

Waarom Christoffel?

Het werk van Christoffel was het om de rivier over te steken en mensen en hun last naar de overkant te dragen. Op een dag is de last zo zwaar dat hij eraan kopje onder dreigt te gaan. Christoffel ontdekt dat hij de last van de hele wereld op zijn schouders heeft genomen; hij leert dat hij niet altijd de sterkste hoeft te zijn om toch de rivier in te stappen.

Wat gaan we doen?

Het verhaal van Christoffel neemt ons mee door de dag heen. De drie symbolen uit het verhaal bieden aanleidingen om ons eigen leven te verkennen. Wat is de rivier van ons leven? Wat is de last die ons leven zo zwaar maakt? En welke staf kan ons tot steun zijn zodat we toch de rivier in kunnen lopen zonder te verdrinken?

Programma van de Christoffeldag

  • Kennismakingsritueel en het verhaal van Christoffel.
  • Met een schrijfmeditatie brengen we de rivier van ons eigen leven in beeld.
  • Met klei verkennen we de last die het leven zo zwaar heeft gemaakt voor onszelf.
  • Wandelen en zoeken naar waar we steun aan ondervinden; deze steun geven we vorm in onze wandelstok.
  • In het ritueel komen de symbolen van de rivier de last en de staf weer samen. Alle deelnemers ontvangen een zegen en gaan geheeld weer naar huis.

Voor wie is de Christoffelkrachtdag bedoeld?

Mensen die overbelast zijn (geweest) en het lastig vinden om de balans te vinden tussen de belasting van het leven en hun energie. Mensen die op zoek zijn naar de rode draad in hun leven en open staan voor verbinding met de spirituele laag van het bestaan.

Begeleiders:

Marian Geurtsen: ritueel specialist, theologe, voorliefde voor heiligen en hun levensverhalen als spiegelverhalen voor ons eigen leven. Eigen bureau: schatgraver in de traditie. www.mariangeurtsen.nl

Rebecca Schoon: ervaringsdeskundige kunst&spiritualiteit, pionier in ontwikkelen van projecten voor specifieke doelgroepen om Licht en lucht in het leven te brengen.

Praktisch: Deelname kosten: 25€. We verzorgen, koffie, thee en lekkers en melk&karnemelk en wat fruit bij de lunch. Graag zelf een lunchpakketje meenemen.
Als je vragen hebt over de inhoud, de lengte, of het je past of of het een ander die je op het oog hebt past, mail ons! info@dehoeftuin.nl

Zie ook de column van Marjan ‘Christoffel en de last op onze schouders’: klik hier en de column ‘Gestrand’ uit de laatste Petrus (ledenmagazine van de pkn) van Rebecca: klik hier.